Patent Yarışması Sonuçları Açıklandı!

Akademisyenler, girişimciler ve öğrencilerce üretilen teknik bilginin patente dönüştürülerek ülke ekonomisinin ve teknolojisinin gelişmesine katkı sağlanması amacıyla İstinye Üniversitesi tarafından düzenlenen Patent Yarışması’nın sonuçlandığını duyurmaktan mutluyuz. İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSÜ TECH) olarak buluşların değerlendirilmesi, başvuru süreç takibi, sözleşme yönetimi ve lisanslama hizmetleri konularında teknik destek vermekteyiz. Bu yarışma sonucunda patentlenebilir olarak değerlendirilen başvurular, İSÜ TECH "Patent/Faydalı Model Başvuru Desteği" ve "Ticarileşme Desteği" olanaklarından yararlanabilecekler.

Gelecek vadeden fikirlerini ödüllendirdiğimiz yarışmanın sonuçları şu şekildedir:

Birincilik Ödülü: Ferhat Evin (Endüstriyel Uygulamalarda Kullanım İçin Bir Hidrokolloid Madde Olarak Denizanası Kolajeninin Ve Bazı Bitki Tohum Müsilajlarının İzolasyonu, Karakterizasyonu Ve Biyolojik Değerlendirmesi)

İkincilik Ödülü: Abdullah Levent Alparslan (Yanık Cildin Yatışmasını Sağlayan Ve İyileşmesini Hızlandıran Bitkisel İçerikli Ve Sıcaklık Dönüşümlü Jel Formülasyonu (Thermogel) Geliştirilmesi)

Üçüncülük Ödülü: Erhan Demircioğlu (Güneş Paneli İçin Fv-Te Hibrit Tasarımına Sahip Modül Sistemi)

Mansiyonlar:

Esra Fatma Birol (Akciğer Ve Plevra Hastalıklarının Teşhisinde Düşük Maliyetli Nitrik Oksit Analizörü)

Hamza Göktaş (Probiyotik Maya İçeren Dondurma Üretimi)

Fatma Kübra Tombultürk (İyileşmeyen Ve/Veya Geç İyileşen Yaraların Larva Ve Larva Ekstraktları İle Yara İyileşme Sürecinin Hızlandırılması)

Ebru Kalyoncu (Smart Mattres)

Fatma Kübra Tombultürk (Topikal Olarak Uygulanan Metforminin Diyabetik Yara İyileşmesi Üzerindeki Etkisi)

Ufuk Kaya (“Buluş Adı gizli”)

Yarışmaya katılan tüm buluş sahiplerini kutluyoruz!

Ödül Töreni 16 Eylül 2021, Saat:11:00'da İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü Konferans Salonu-2'de gerçekleştirilecektir.