TÜBİTAK 1512 - Girişimcilik Destek Programı (BiGG)
TÜBİTAK 1512 - Girişimcilik Destek Programı (BiGG) ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmaktadır.
Program kapsamında girişimcilere girişimcilik eğitimi verilmekte, ayrıca sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlanmaktadır.
BİGG Programı ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.
BİGG Yeşil Büyüme Çağrısı
Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümü; kapsayıcı ve sürdürülebilir bir büyümenin tesis edilmesinin yanı sıra, ülkemizin AB başta olmak üzere, üçüncü ülkelere ihracatında rekabetçiliğinin korunması ve güçlendirilmesi için elzem görülmektedir. Bu alanda atılacak adımlar aynı zamanda ülkemizin küresel değer zincirlerine entegrasyonunun geliştirilmesi ve uluslararası yatırımlardan alacağı payın artırılması bakımından da önem teşkil etmektedir. Bu bağlamda, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan “Yeşil Mutabakat Eylem Planı” doğrultusunda BİGG Yeşil Büyüme çağrısına çıkılmıştır.
1. Aşama faaliyetlerini yürütmek üzere seçilen BİGG Uygulayıcı Kuruluşları açılan bu çağrı kapsamında kendi web sayfalarında ilan edecekleri duyuru ile iş fikri başvurularını kabul edecektir. Uygulayıcı Kuruluşlar 1. aşama kapsamında; girişimcilerin iş fikirlerinin toplanması, değerlendirilmesi, seçilen iş fikirlerinin bir hızlandırıcı program dâhilinde doğrulanması ve TÜBİTAK’a 2. Aşama başvurusu yapacak iş planlarının belirlenmesi faaliyetlerini yürütecektir. İş fikrinin teknik ve ticari açıdan doğrulanması sürecini içeren hızlandırıcı programında, Uygulayıcı Kuruluşlar girişimcilere mentorluk, iş birliği ağlarının kullandırılması, iş planı hazırlama desteği, vb. hizmetler sağlayacaktır.
1. Aşama sonunda hazırladığı iş planı BİGG Uygulayıcı Kuruluşu tarafından onaylanan girişimciler, Programın 2. Aşama başvurusunu TÜBİTAK’a yapacaktır. İş planları, TÜBİTAK tarafından yürütülecek 2. Aşama panellerinde değerlendirilecektir. 2. Aşama desteği almaya uygun bulunan girişimcilerden şirket kurmaları istenecektir.
Çağrı metnine ulaşmak için tıklayınız.
Başvuru
Başvurunuz, uygulayıcı kuruluşlar arasında bulunan Teknopark İstanbul A.Ş. üzerinden değerlendirmeye alınacak olup süreçleriniz BİGG CUBE programı üzerinden devam edecektir.
Eş zamanlı olarak İstinye Üniversitesi ve İSÜTECH’in girişimcilere yönelik imkanlarından yararlanabilmek için başvuru formunda programa İstinye Üniversitesi kanalı ile başvurduğunuzu belirtmeniz ve tto@istinye.edu.tr e-posta adresi üzerinden İSÜTECH ekibini bilgilendirmeniz gerekmektedir.
BİGG Yeşil Büyüme Çağrısı BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ!
Uygulayıcı Kuruluş hakkında detaylı bilgi için Cube Incubation sayfasını ziyaret edebilirsiniz.