İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Türk Patent ve Marka Kurumu ile İstinye Üniversitesi arasında “ Bilgi ve Doküman Birimi” kurulması için bir protokol imzalandı.

İstinye Üniversitesi, söz konusu protokol ile TÜRKPATENT nezdinde akredite bir doküman birimi kazandı.  “ TÜRKPATENT Bilgi ve Doküman Birimi” ile Üniversite akademisyenlerinin, öğrencilerin ve çalışanlarının sınai mülkiyet haklarına ilişkin her türlü teknik ve hukuki faaliyetin yürütülmesi sürecinde, gerekli desteğin verilerek yenilikçi kültürün oluşturulması, markalaşma çabalarının desteklenmesi, katma değeri yüksek buluş ve tasarımların üretilmesi konularında önemli katkılar sağlanması hedeflenmiş olup, Teknoloji Transfer Ofisi ile TÜRKPATENT  arasında iyi iletişimin kurulması ve resmi evrakların güvenli bir şekilde paylaşılması amaçlanmaktadır.