TTO Patent Yarışması Ödül Töreni

İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSÜ TTO) tarafından düzenlenen Patent Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

İstinye Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi Ferhat Evin’in birincilik ödününün sahibi olduğu yarışmada; İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Abdullah Levent Alparslan ikincilik, girişimci Erhan Demircioğlu ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Karaöz’ün katıldığı ödül töreni, dereceye giren projelerinin sahiplerinin ve mansiyon ödülü alan girişimci adaylarının katılımıyla Topkapı Kampüsünde gerçekleşti. Patentlenebilir olarak değerlendirilen başvuruların, İSÜ TECH "Patent/Faydalı Model Başvuru Desteği" ve "Ticarileşme Desteği" olanaklarından yararlanabileceği yarışmada; akademisyenler, girişimciler ve öğrencilerce üretilen teknik bilginin patente dönüştürülerek ülke ekonomisinin ve teknolojisinin gelişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.